Приготувати ідеальний омлет дуже просто (Фото: stockcake)
У популярному американському серіалі Ведмідь є сцена, де показують приготування ідеального французького омлету за допомогою захоплюючої техніки: використання простого кухонного приладдя для збивання яєць.
Це не що інше, як звичайне сито, що є під рукою у кожному домі. Саме завдяки цьому кухонному начинню можна приготувати гладку, шовковисту, рівномірно забарвлену яєчню чи омлет. Воно не лише забезпечує однорідність яєчної суміші, а й видаляє випадкові шматочки шкаралупи й чалазу — білкову структуру, що утримує жовток на місці. Під час приготування чалаза твердіє, що може створити небажану текстуру. Хоча це рідко є проблемою для яєчні чи омлетів, для десертів, як-от заварний крем або лимонний сир, її зазвичай видаляють для досягнення гладкості.
Численні ризики для здоров’я. Чому краще відмовитися від чорного кухонного начиння — дослідження
Як приготувати шовковисту яєчню за допомогою сита
Щоб приготувати ідеальну шовковисту яєчню, розбийте яйця (по 2−3 на людину) у сито, встановлене над мискою. Проведіть яйця крізь сито, перемішуючи виделкою. Це може зайняти трохи часу, залежно від розміру отворів у ситі.
Паралельно розігрійте сковорідку. Коли всі яйця опиняться в мисці, посоліть і поперчіть їх за смаком. Далі готуйте яєчню або французький омлет за улюбленим рецептом.
Сніданок із користю. Як приготувати ідеальну фритату
Якщо ви хочете приготувати швидкий та поживний сніданок, варто повторити цей рецепт. Перейти до рецепту
@moribyan Recreating the 🍳 French Omelet from The Bear 🐻