Як розігріти м’ясо правильно (Фото: freepik/timolina)
Свята закінчилися, гості пішли, а ви залишилися з холодильником, наповненим залишками святкових страв? Не біда!
Хоча існує багато смачних рецептів, як використати залишки, ви також можете просто зробити бутерброд із шинкою — отже, як безпечно розігріти її, не висушивши?
Перш за все, варто розглянути методи розігрівання залишків шинки, схвалені Міністерством сільського господарства США. Воно зазначає, що попередньо відварену цілу шинку слід розігрівати при температурах не нижче 163 градусів і до внутрішньої температури 60 градусів.
Щоб правильно розігріти шинку та інше м’ясо, варто додавати рідину перед приготуванням, щоб зберегти важливу вологість і смак. Можна використати воду або курячий бульйон. Ви можете розігріти цілу ненарізану шинку або скибочки, загорнуті у фольгу, додавши трохи рідини для аромату та зволоження.
Шкідлива чи ні? Що таке штучна ікра та чи безпечно її їсти — відповідає експертка
Найкращий універсальний спосіб розігрівання: духовка
Покладіть шматок м’яса в форму чи деко, полийте приблизно ½ склянки води чи бульйону, загорніть в алюмінієву фольгу і готуйте при температурі 160 градусів, поки внутрішня температура не досягне 60 градусів, що займає приблизно 45 хвилин. Якщо ви хочете запекти менші шматочки м’яса, загорніть його у фольгу, додавши трохи рідини, та готуйте протягом 10 хвилин.
Ці методи ефективні для розігрівання м’яса, зберігаючи його смак і текстуру. Духовка, ймовірно, єдиний прилад на вашій кухні, який може вмістити велику шинку — навіть ту, яку вже нарізали. Гнучкість можливості розігрівати шинку скибочками або цілком, не висушуючи її, робить духовку найкращою. Пам’ятайте, що кожна духовка поводиться по-різному, тому вам може знадобитися додати більше рідини та відповідно відрегулювати час приготування.
Не лише вітамін С. Що їсти, щоб покращити імунітет: шість порад від нутриціологині
Найкращий спосіб швидко розігріти скибочки: тостер
Якщо у вас є тостер із функцією конвекції (яка працює подібно до фритюрниці), ви можете розігріти м’ясо в ньому. Наріжте на скибочки, покрийте рідиною, загорніть у фольгу та готуйте 10 хвилин. Цей спосіб не перегріває всю вашу кухню — це корисно, якщо ви готуєте в квартирі, де не можете контролювати тепло.
Шкідлива звичка їсти. Як війна змінила харчову поведінку, які хвороби це провокує і хто в Україні приймає Ozempic
Ще один спосіб: мікрохвильова піч
Дотримуючись перевіреного методу розігрівання залишків їжі під вологим паперовим рушником, приготуйте кілька скибочок шинки, залитих приблизно ¼ склянки курячого бульйону, з вологим паперовим рушником і нагрійте кожну тарілку на високій потужності протягом 1 хвилини. Зауважте, що як тривалість приготування, так і кількість рідини можуть відрізнятися залежно від кількості шинки, яку ви розігріваєте.
Частина збалансованої дієти. Чи можна їсти банани за діабету і як це краще робити
Поради щодо розігрівання м’яса
- Завжди додавайте рідину перед розігріванням. Це запобіжить висиханню м’яса.
- Будьте гнучкими щодо часу приготування та кількості рідини. Вони відрізнятимуться залежно від кількості м’яса та індивідуальних коливань температури вашого приладу.
- Додайте рідину попутно. Якщо ви хвилюєтеся, що рідина висохла занадто швидко, додайте трохи під час приготування.
- Все ще забагато залишків? Ви завжди можете заморозити м’ясо, щоб розігріти пізніше!