Четвер, 15 Травня, 2025

BREAKING

Здоровʼя

Що станеться з тілом, якщо регулярно їсти полуницю

Що станеться з тілом, якщо регулярно їсти полуницю

Полуниця багата на вітамін С, фолієву кислоту і клітковину. Ці поживні речовини можуть зміцнити імунітет, підтримувати контроль рівня цукру в крові, сприяти одужанню і захищати від таких захворювань, як діабет і хвороби серця.

1. Підтримує рівень цукру в крові

Завдяки нижчому глікемічному індексу полуниця не спричиняє стрибків рівня цукру в крові, як деякі інші фрукти, що робить її чудовим варіантом для людей із діабетом, пише Verywellhealth.

2. Підтримує протизапальні та ранозагоювальні властивості

Сполуки в полуниці, що володіють антиоксидантними властивостями, у поєднанні з вітаміном С у фрукті можуть допомогти зменшити біль і запалення при таких захворюваннях, як остеоартрит, і сприяти загоєнню шкіри.

3. Сприяє здоров’ю серця

Дослідження, проведене серед молоді та середніх жінок, показало, що вживання щонайменше трьох порцій полуниці на тиждень знижує ризик серцевого нападу. Антоціани (антиоксиданти), флавоноїди та калій, що містяться в ягодах, можуть допомогти знизити артеріальний тиск.

4. Підтримує здорову імунну систему

Щедра кількість вітаміну С в полуниці може допомогти зміцнити клітини імунної системи, які захищають від вірусів і бактерій.

5. Збільшує рівень фолієвої кислоти

Полуниця може слугувати надійним джерелом фолієвої кислоти або вітаміну B9, який має вирішальне значення для підтримання ДНК організму й особливо важливий для здорової вагітності.

6. Допомагає знизити рівень холестерину

Деякі дослідження показали, що щоденне вживання полуниці може допомогти знизити загальний рівень холестерину до 10% і рівень “поганого” холестерину на 13%.

7. Зміцнює когнітивні здібності

Дослідження показують, що щоденне вживання полуниці може допомогти підтримати здоров’я мозку, потенційно покращуючи швидкість і функцію когнітивної обробки.

Скільки полуниці можна з’їдати на день?

Для більшості здорових дорослих лише чашка полуниці забезпечує 100% добової потреби у вітаміні С.

Дослідження засвідчили, що вживання щонайменше 1,5-1,75 чашок полуниці на тиждень, є оптимальною дозою для того, щоб побачити деякі інші корисні властивості цього фрукта для здоров’я.

Інші новини про корисні овочі та фрукти

Раніше вчені розповіли про переваги авокадо. Відомо, що авокадо насичене багатьма вітамінами, які корисні для людей.

Інше в категорії

Завантажити більше Завантаження...Більше нема статей