Зокрема, огірки зміцнюють кістки.
Що буде, якщо щодня їсти огірки – 7 переваг
Ось які переваги для здоров’я забезпечують огірки:
Допомагають підтримувати водний баланс. Огірки на 96% складаються з води, за цим показником їх можна порівняти з салатом. Це чудовий спосіб підтримувати рівень гідратації.
Зміцнюють кістки. Огірки багаті на вітамін K, який важливий для здоров’я кісток. Дослідження показали, що низький рівень вітаміну K пов’язаний з підвищеним ризиком переломів.
Знижують ризик розвитку раку. Огірки містять поліфеноли – рослинні сполуки з антиоксидантними властивостями, звані лігнанами. Вони мають низку корисних ефектів, включно зі зниженням ризику деяких видів раку. Дослідження показали, що у жінок у постменопаузі, які споживали більше лігнанів, була нижчою смертність від раку грудей та інших причин.
Підтримують здоров’я серця. Огірки містять флавоноїди – фітонутрієнти, корисні для серцево-судинної системи.
Регулюють рівень цукру в крові. Огірки мають антигіперглікемічну дію – вони допомагають знижувати рівень глюкози в крові. Це особливо важливо для людей з діабетом, у яких порушено вироблення і використання інсуліну. Огірки можуть стати корисною частиною дієти за діабету.
Знижують запалення. Огірки добре відомі своїми протизапальними властивостями, особливо при зовнішньому застосуванні. Люди часто використовують скибочки огірка, щоб зменшити набряки під очима або заспокоїти шкіру після засмаги. Дослідження показують, що протизапальна дія огірка пов’язана з інгібуванням певних ферментів і впливом на сигнальні шляхи клітин.
Підтримують здоров’я шкіри. Вживання огірків допомагає зменшити шкірні висипання та інфекції. Вони мають очищувальний ефект, заспокоюють подразнення (зокрема сонячні опіки), охолоджують шкіру і зменшують набряки.
Ось чому корисно їсти огірки. Однак, незважаючи на всі корисні властивості, деяким людям варто обмежити споживання огірків або виключити їх зовсім, якщо у них є: проблеми з травленням, порушення згортання крові, алергії.
Нагадаємо, раніше УНІАН публікував болгарський спосіб зробити огірки в 10 разів смачнішими.