Плід містить безліч поживних компонентів, включно з фолатом, клітковиною, міддю, вітаміном К, калієм і вітаміном В5.
Видання Very Well Health з’ясувало, що якщо щодня їсти авокадо.
Знижує запалення
- деякі види раку;
- хвороби серця;
- інфекції;
- панкреатит;
- ревматоїдний артрит.
Покращує здоров’я серця
Інші дослідження показали, що заміна частини щоденного споживання вуглеводів цілим або половинкою авокадо покращувала кілька показників запалення серцево-судинної системи, включно з:
- кровотік;
- загальний холестерин;
- загальні тригліцериди.
Покращує пізнавальну діяльність
Щоденне вживання авокадо пов’язане з підвищенням рівня лютеїну в крові, який пов’язаний з:
- когнітивною гнучкістю;
- поліпшенням зору;
- загальним когнітивним здоров’ям;
- зоровою пам’яттю.
Покращує мікробіом кишечника
Харчова цінність авокадо
- калорії – 80;
- білок – 1 грам (г);
- вуглеводи – 4 г;
- клітковина – 3,4 г;
- насичений жир – 1 г;
- калій – 254 міліграми (мг);
- вітамін B5 – 0,73 мг;
- фолат – 44,5 мікрограма (мкг);
- мідь – 85 мкг;
- вітамін К – 10,5 мкг.
Авокадо особливо багаті мононенасиченою жирною кислотою, відомою як олеїнова кислота, яка часто трапляється в оливках і, як вважають учені, знижує фактори ризику серцево-судинних захворювань у дорослих.
Авокадо також є чудовим джерелом пребіотичної та розчинної клітковини. Було доведено, що пребіотичні волокна допомагають травленню, покращують імунну та когнітивну функції й навіть знижують рівень холестерину.
Кому не можна їсти авокадо
Не рекомендується вживати авокадо та інші продукти з високим вмістом калію тим, у кого діагностовано захворювання нирок.
Раніше УНІАН писав, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів.