Здоровʼя

Як їсти багато і худнути: дієтологи назвали 7 продуктів, які не шкодять фігурі

Як їсти багато і худнути: дієтологи назвали 7 продуктів, які не шкодять фігурі

Худнути не означає їсти мало. Якщо споживати значну кількість низькокалорійних поживних продуктів, ви зможете худнути, запевнила дипломована нутриціологиня Александрія Гарді на шпальтах видання Еatingwell.

“Ця їжа, як правило, має високий вміст води та клітковини, що може збільшити відчуття ситості без додавання надмірної кількості калорій”, – пояснила вона. 

Видання опублікувало схвалений дієтологами список із семи продуктів, якими можна насолоджуватися у більших кількостях і при цьому досягти своїх цілей щодо схуднення.

1. Огірки

Огірки є доволі низькокалорійним продуктом, оскільки містять лише 15 калорій на склянку продукту.  

“Наріжте їх брусочками, посипте приправою і додайте хумусу або грецького йогурту. Ви навіть можете використовувати скибочки огірка замість хліба для брускети”, – радить зареєстрована дієтологиня Менді Енрайт.

2. Полуниця

Шукаєте щось солодке, корисне і малокалорійне? У такому разі підійде полуниця. Окрім того, що ця ягода містить лише 49 калорій на чашку, вона багата на воду, клітковину, вітамін С. Цей продукт може зменшувати запалення, збалансовувати резистентність до інсуліну, знижувати рівень холестерину.

“Спробуйте порізати полуницю у салат або до каші, додати до вівсянки або обваляти в 1-2 чайних ложках цукру з корицею та заморозити”, – рекомендує Гарді.

3. Повітряний попкорн

Попкорн, який продається в кінотеатрі, – не найкращим варіантом для низькокалорійного перекусу, але якщо він приготовлений повітряно-струминним способом, то це чудовий вибір, адже у ньому всього 31 калорія на чашку..

“Три склянки солоного попкорну, приготованого повітряним способом, містять менше 100 калорій і забезпечують ситний хрускіт цільнозернового попкорну з високим вмістом клітковини”, – каже Гарді і додає, що його можна збризнути оливковою олією та посипати травами.

4. Гриби

Гриби мають низьку калорійність, до того ж вони багаті на клітковину, вітаміни групи В і фітонутрієнти, такі як бета-глюкан, які можуть допомогти зменшити запалення, розповіла Енрайт.

Білі гриби, наприклад, – одні з тих, які мають найменше калорій. У склянці сирого продутку всього 15 калорій.

Із грибів готують найрізноманітніші страви. Їх можна додавати до салатів, вживати як гарнір із соусом тощо.

5. Грейпфрут

Енрайт каже, що є причина, чому цей цитрусовий фрукт є улюбленцем багатьох, хто прагне схуднути. За її словами, у чашці грейпфрута – усього 69 калорій. Цей продукт має високий вміст води (92%) і багато клітковини.  

“Поєднайте половину грейпфрута з білком, таким як сир або зварене круто яйце, і зверху посипте насінням чіа для збалансованого сніданку або перекусу”, – пропонує Енрайт. 

6. Листова зелень

Листова зелень – це справжній суперпродукт, який додає кольору та поживних речовин до всіх видів страв. “Вибирайте темну листову зелень, таку як шпинат, рукола, капуста кале або бок-чой, щоб отримати різноманітні поживні речовини, включаючи вітаміни A, C, K, фолієву кислоту та залізо”, – рекомендує Енрайт.

Наприклад, порція 1 склянки капусти кейл забезпечує 68% добової норми вітаміну К та 20% добової норми вітаміну С, до того ж вона містить лише 7 калорій.

7. Броколі

У чашці сирої броколі міститься лише 31 калорія. Вона також багата на клітковину та містить рослинні сполуки, які знижують запалення.

“Ви можете готувати її на парі, запікати, смажити на повітрі, нарізати або приготувати з рисом, а потім додавати до смажених страв, салаті”, – каже Гарді.

Раніше УНІАН розповідав, як погода впливає на схуднення. На думку тренерів і дієтологів, худнути легше влітку, коли тепла погода, багато сонячного світла і довші дні. Вони назвали чотири причини, чому у теплу пору люди успішніше скидають зайву вагу. Це тому, що є більше можливостей для руху, більше енергії в організмі, легше знайти напарника по тренуванню та хочеться більш здорової їжі.

Інше в категорії

1 з 119