Субота, 3 Травня, 2025

BREAKING

Здоровʼя

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

Дієтологи назвали 5 "шкідливих" напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

“Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з управлінням рівнем цукру – і навіть корисні? Це дійсно так. Багато напоїв, які вважаються шкідливими, насправді містять сполуки, що підтримують здоровий рівень цукру в крові”, – йдеться в статті.

Що краще збиває цукор у крові – 5 “шкідливих” напоїв

Серед таких напоїв дієтологи виділили такі:

Кава. Дипломована дієтологиня Ерін Палінскі-Вейд зазначила, що кава без додавання цукру може бути корисною: “Пиття чорної кави пов’язане з меншим ризиком розвитку діабету 2 типу та сповільненням прогресування хвороби”. За її словами, хлорогенові кислоти в складі кави – це антиоксиданти, які можуть знижувати запалення. Але ж саме хронічне запалення заважає організму ефективно використовувати інсулін, порушуючи метаболізм глюкози.

Коров’яче молоко. Молоко часто критикують за те, що воно нібито викликає запалення або через вміст цукрів. Але, як стверджує Палінскі-Вейд, це не зовсім справедливо. Молоко містить натуральний цукор – лактозу, але воно також збалансоване білками, вуглеводами і жирами, що дає йому змогу мінімально впливати на рівень цукру в крові, пояснила вона.

Натуральний фруктовий сік. Може бути частиною дієтичного плану в разі діабету і сприяти стабільному рівню цукру в крові, зазначила Палінскі-Вейд, Дослідження показують, що помірне споживання соку не підвищує ризик діабету і не погіршує контроль глюкози. У соку також нижчий глікемічний індекс порівняно з газованою водою і солодким чаєм.

Соєве молоко. За вмістом білка відповідає коров’ячому молоку. Також воно містить мало вуглеводів. Головне – вибирати без доданого цукру.

Чай. Як хлорогенові кислоти в каві, так і катехіни в чаї благотворно впливають на рівень цукру. Дослідження показують, що катехіни (із зеленого і чорного чаю): покращують здатність організму використовувати інсулін, знижують запалення, діють як антиоксиданти, підтримують здоров’я кишкової мікрофлори. Дієтологи радять пити чай без цукру та підсолоджувачів.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 2 поживні речовини, які “несподівано” впливають на цукор у крові.

Інше в категорії

Завантажити більше Завантаження...Більше нема статей