Існує безліч варіантів консервованої риби, кожен з яких несе користь.
Видання Eating Well пише, що консервована риба, зокрема лосось, сардини, скумбрія й анчоуси, – це поживні продукти з тривалим терміном зберігання, багаті корисними для серця омега-3 жирними кислотами.
Крім того, консервована риба – це бюджетна і смачна альтернатива свіжим і замороженим морепродуктам. Рибні консерви також є розумним вибором завдяки своїй універсальності.
Відмінне джерело омега-3
Омега-3 жирні кислоти є незамінними жирами – організм не може їх виробляти, тому вони повинні надходити з їжею або добавками. Дієта, багата на омега-3, може бути корисною, оскільки ці корисні жири мають природні протизапальні властивості і можуть підтримувати здоров’я серця. Крім того, їхні протизапальні властивості можуть допомогти полегшити симптоми остеоартриту. Експерти в галузі здоров’я та харчування рекомендують дорослим вживати 8 унцій, а це близько 230 грамів, морепродуктів на тиждень.
Довше зберігається, ніж свіжа або заморожена
За оцінками, 15% світового виробництва риби викидається, можливо, через те, що свіжа риба має короткий термін зберігання. Крім того, що консервовані морепродукти є дешевшими, ніж свіжі, їх упаковано в герметичні контейнери і вони проходять термічну обробку або консервуються в солі, що подовжує їхній термін зберігання до кількох років замість кількох днів. Навіть заморожена риба, яка є дешевшим варіантом, ніж свіжа, не зберігає таку саму якість протягом такого довгого часу, як консервована.
Може бути екологічно стійкою
Завдяки тому, що багато компаній віддають пріоритет співпраці з місцевими риболовецькими підприємствами та консервними заводами, які дотримуються екологічно стійких методів рибальства, консервована риба може бути екологічно стійким варіантом морепродуктів.
Відмінне джерело вітаміну D і кальцію
Вітамін D і кальцій працюють у тандемі, підтримуючи здоров’я кісток. Хоча організм може виробляти вітамін D за допомогою сонячного світла, це одна з найбільш важкодоступних поживних речовин у раціоні. Однак консервована риба, як-от тунець, лосось, форель і сардини, є чудовим джерелом кальцію і вітаміну D. Фактично, 3 унції, а це приблизно 85 грам, лосося містять приблизно 570 МО вітаміну D, що становить 71% від рекомендованої добової норми.
Смачна й універсальна
Мабуть, найкраща причина їсти рибні консерви – це їхній смак та універсальність, як самостійна страва або інгредієнт страви.
Раніше УНІАН писав, що вчені назвали 7 видів, які краще не їсти.