П’ятниця, 23 Травня, 2025

BREAKING

Здоровʼя

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Високий вміст білка

Однією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що білок не тільки допомагає зберегти м’язову масу, а й допомагає скинути вагу і підтримувати її.

Підтримує здоров’я кісток

Сир містить важливі поживні речовини, такі як кальцій і фосфор, які відіграють вирішальну роль у здоров’ї кісток. Крім того, що кальцій є найпоширенішим мінералом в організмі, він також необхідний для забезпечення структури кісток і зубів. Фосфор забезпечує підтримку здоров’я кісток і зубів, і також відіграє роль у виробленні енергії та хімічних процесах в організмі.

Метааналіз, що вивчає користь сиру для здоров’я, включно з кисломолочним сиром, виявив зниження ризику переломів у людей, які регулярно включали сир у свій раціон. Результати показали зниження ризику перелому шийки стегна на 14% при кожному збільшенні щоденного споживання сиру на 30 грамів.

Може підтримувати рівень цукру в крові

Може поліпшити здоров’я кишечника

Поживна цінність кисломолочного сиру може значно відрізнятися залежно від бренду та сорту. Важливо вибрати той, який найкраще підходить для ваших особистих потреб у сфері здоров’я. З огляду на це, завжди краще вибирати бренд, який не містить доданих цукрів або сиропів. Ви також можете додавати сир в овочеві та фруктові салати, використовувати як намазку на тост і як інгредієнт для смузі – замість протеїну.

Раніше дієтологиня назвала альтернативу сиру – з такою самою користю, але набагато привабливішу в плані смаку – сир рікотта.

Інше в категорії

Завантажити більше Завантаження...Більше нема статей