Смачно поїсти — справжній ритуал. А з яким настроєм розпочнеш свій день, так він і мине. Підготували для вас добірку швидких і легких сніданків. Особливо вони підійдуть тим, хто не любить витрачати багато часу на готування.
Панкейки з ягодами
Інгредієнти:
молоко — 250 мл;
рослинна олія — 3 ст. л.;
цукор — 4 ст. л.;
розпушувач — 1 ч. л.;
сіль — 1/4 ч. л.;
борошно — 170 гр;
топінг — усе, що заманеться. Можна взяти класичний кленовий сироп.
Як приготувати
Збиваємо міксером або віничком молоко, яйця, олію і цукор.
Змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем. Після чого просіюємо в молочно-яєчну суміш.
Добре перемішуємо, маса повинна бути однорідною.
Розігріваємо пательню, нічим не змащуючи. Вона повинна бути суха.
Для одного панкейка виливаємо на пательню 2 столові ложки тіста. Після того як почнуть з’являтися бульбашки, млинець необхідно перевернути. На другій стороні він буде смажитися моментально, тому важливо стежити готуванням.
Тортилья
Тортилья — це легкий варіант сніданку для людей із щільним графіком. Ви можете приготувати її за кілька хвилин та насолоджуватися навіть на ходу. Інгредієнти, необхідні для приготування ідеального рецепту сніданку, відносно прості.
Інгредієнти:
яйце — 1 шт.;
молоко — 1 чайна ложка;
тортилья — 1 шт. ;
сіль — за смаком;
перець — за смаком;
додаткові начинки — авокадо, сир, ковбаса тощо.
Варіанти начинок
Як приготувати
Щоб приготувати рол, збийте яйце та змішайте його з молоком.
Збризкайте сковороду невеликою кількістю олії; розігрійте її на середньому вогні та влийте яєчно-молочну суміш.
Акуратно нахиліть сковороду, щоб яйце рівномірно розподілилося.
Потушивши кілька хвилин, додайте перець та сіль. Лопаткою візьміть яйце і розподіліть його по тортильї.
Додайте свої улюблені начинки, як-от авокадо, помідори та сир.
Щільно згорніть тортилью і поставте на сковорідку-гриль чи просту сковорідку, щоб додати хрусту.
Розріжте навпіл, і ваш сніданок готовий.
Вафлі з фруктовою начинкою
Вафлі — це дуже смачно. Це один із найпопулярніших сніданків на щодень. Ви можете приготувати цю вафлю з фруктовою начинкою за кілька хвилин і взяти її на роботу.
Інгредієнти:
молоко — 1 склянка;
екстракт ванілі — за смаком;
яйця — 2 шт.;
кленовий сироп — півсклянки (можна замінити на цукор);
борошно — 1 склянка;
нарізані яблука — жменя;
розпушувач — пів пакетика.
сіль — дрібка.
Як приготувати
Візьміть велику миску, збийте два яйця і змішайте їх із молоком, ванільним екстрактом, сіллю, розпушувачем, пшеничним борошном та кленовим сиропом.
Розігрійте вафельницю і налийте 1/3 склянки суміші у вафельницю.
Дайте вафлям охолонути.
Готово. Ви можете помістити надлишки вафель у пакети Ziploc та зберігати їх у морозильній камері. Ці вафлі можна подавати з ягодами, нарізаними кубиками яблуками або будь-якими іншими фруктами на ваш вибір.
Нехай смакує!