Лайфхаки

Шашлик вийшов занадто солоним або жорстким: як швидко “врятувати” м’ясо

Шашлик вийшов занадто солоним або жорстким: як швидко "врятувати" м'ясо

Буває, ви вже готові насолоджуватися смачним шашликом, і раптом розумієте, що маринад сильно пересолений. Ще гірше – помітити це вже після приготування м’яса на мангалі. УНІАН розповість, що робити, якщо шашлик пересолений.

Що робити, якщо пересолив шашлик

Вирішення проблеми безпосередньо залежить від того, на якому етапі ви зрозуміли, що м’ясо надто солоне. Якщо до моменту смаження – врятувати застілля буде досить просто. В іншому випадку, на жаль, варіантів не так багато.

Отже, припустимо, ваша компанія пізно помітила, що пересолила шашлик – що робити, якщо м’ясо вже готове? Промивати його під водою буде марно, тільки зіпсуєте м’ясо.

Радимо спробувати подавати його з не дуже солоними гарнірами або нейтральним соусом. Врятувати ситуацію може і використання м’яса як інгредієнта для інших страв – наприклад, салатів, шаурми тощо.

Далі поговоримо про сценарій, коли ви ще не почали готувати шашлик.

Пересолив шашлик – що робити до смаження м’яса

У цій ситуації є кілька способів, які допоможуть вам врятувати м’ясо:

  • Якщо пересолений маринад, додайте в нього трохи цукру, червоного вина або ігристого.
  • Збалансувати смак м’яса може допомогти лимонний сік або оцет – кислотність трохи нейтралізує солоність.
  • Промийте м’ясо під проточною водою, підсушіть і замаринуйте знову – але вже без солі. Залиште його хоча б на 30 хвилин, щоб смак трохи вирівнявся.
  • Додайте в маринад більше м’яса – воно перетягне на себе сіль.
  • Покладіть у ємність із замаринованим м’ясом розрізану на часточки картоплю, яка вбере в себе трохи солі. Цей метод допоможе тільки на початковому етапі, а не коли м’ясо вже пробуло в цьому маринаді деякий час.

До речі, якщо ви боїтеся пересолити м’ясо, додавати сіль краще наприкінці – вже перед смаженням або навіть під час самого процесу.

Шашлик жорсткий – що робити з м’ясом

Отже, ми розібралися, як вирішити проблему пересоленого м’яса. Але що як зі смаком проблем немає, а жувати шашлик просто неможливо? Так буває, якщо ви неправильно замаринували м’ясо або перетримали його на вогні.

Розповідаємо, як виправити жорсткий шашлик. Загорніть шматки м’яса у фольгу, додайте туди зовсім небагато олії, лимонного соку, загорніть і відправте в духовку. Тримайте його там приблизно 10-25 хвилин за температури 160°C.

Другий варіант – протушкуйте м’ясо. Звісно, це буде не зовсім шашлик, але погодьтеся, з’їсти гарне м’ясо все ж краще, ніж викидати.

А ось щоб м’ясо не стало занадто жорстким у процесі маринування, важливо дотримуватися часових рамок. Курка маринується близько 2-3 годин, свинина – приблизно 4-6 годин.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Де і як зберігати м’ясо в холодильнику: ви точно кладете не туди
  • Ідеальне м’ясо для шашлику: рекомендації щодо вибору від дієтолога
  • Як правильно їсти шашлик: дієтологи назвали найкращі гарніри, соуси та напої

Інше в категорії

1 з 163