Неділя, 18 Травня, 2025

BREAKING

Лайфхаки

Як швидко зварити гороховий суп: горох розвариться без замочування за 15 хвилин

Як швидко зварити гороховий суп: горох розвариться без замочування за 15 хвилин

Гороховий суп або горохове пюре – смачні й корисні, але багато господинь не люблять їх готувати з простої причини: вже дуже довго вариться горох. Інший раз його і замочують, але це не завжди дає результат. Цю проблему, виявляється, досить просто розв’язати: розповідаємо, що зробити, щоб горох швидше зварився і приготувати суп буквально за півгодини, а то й менше.

Скільки за часом потрібно варити гороховий суп або кашу, якщо не замочувати горох

Скільки потрібно варити горох, щоб він розварився? Це залежить від кількох чинників:

  • горох колотий чи подрібнений (тобто, який розмір горошин);
  • режиму варки;
  • бажаної консистенції супу/каші;
  • замочували горох перед варінням чи ні.

Якщо говорити про те, як довго варити гороховий суп без замочування, то колотий горох зазвичай готовий через 50 хвилин, подрібнений – через 40.

Замочування (зазвичай замочують від 2 до 6 годин) дає змогу домогтися кремоподібнішої текстури і, звісно, трохи скорочує час приготування. Однак є також способи, як варити гороховий суп швидко, не замочуючи його.

Що додати в гороховий суп, щоб горох розварився за 20 хвилин

Щоб скоротити варку гороху вдвічі, господині використовують такий прийом: кидають у киплячу воду, де вариться горох, дрібку соди. На смак це не впливає, але крупа під дією лугу розварюється протягом 20 хвилин.

Як зварити гороховий суп за 15 хвилин

Якщо варіант з содою здається сумнівним, радять використовувати інший трюк. Що потрібно зробити:

  • перед варкою горошок промити;
  • покласти в холодну воду, дати закипіти і варити 7 хвилин;
  • через цей час додати в киплячу воду ще склянку або половину склянки холодної води і варити ще 7 хвилин.

Потім можна додавати картоплю, моркву, піджарку та інші інгредієнти.

Для горохової каші цей метод теж підходить, а якщо ви дасте їй поваритися на 5 хвилин довше, то у вас вийде пюре.

Як поліпшити смак горохового супу

Зробити суп з горошку більш насиченим і цікавим за смаком можна, якщо додати до страви:

  • копченості – реберця, шинка, ковбаска додадуть смаку й аромату;
  • цвітну капусту, солодкий перець;
  • часник, чебрець і лавровий лист – посилять аромат;
  • куркума/паприка – додадуть різноманітності.

Якщо хочете, щоб суп вийшов кремовішим за текстурою, можна влити трохи вершків, вони також пом’якшують смак страви. І, звісно, класика – подати до готової страви хрусткі грінки.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, на чому краще смажити яєчню, якщо немає олії – цей спосіб вас точно здивує.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Як зберігати яйця, щоб не псувалися місяцями: простий лайфхак, про який мало хто знає
  • Яйце пашот за 3 хвилини: перевірений спосіб приготування
  • Дешеве м’ясо стане як елітний стейк: потрібно замаринувати в соді

Інше в категорії

Завантажити більше Завантаження...Більше нема статей