Неділя, 18 Травня, 2025

BREAKING

Лайфхаки

Дешеве м’ясо стане як елітний стейк: потрібно замаринувати в соді

Дешеве м'ясо стане як елітний стейк: потрібно замаринувати в соді

Любителі яловичини знають, що звичайне м’ясо з магазину чи ринку потрібно готувати щонайменше 2 години. І навіть після цього страва може залишитися жорсткою та “гумовою”. Звичайно, з телятини можна приготувати ніжний стейк. Але для цього потрібно купувати спеціальне молоде м’ясо, яке точно не коштуватиме 200 гривень за кілограм.

На щастя, мудрі кулінари придумали спосіб перетворити дешевий базарний продукт на елітний стейк. Вони назвали хитрість про те, як зробити сире м’ясо м’яким без великих зусиль. Цей метод популярний у китайській кухні.

Що можна додати в м’ясо, щоб воно стало м’яким

Кулінарним секретом поділилися у виданні Express. Зробити дешевий стейк ніжним допоможе звичайна харчова сода.

У Китаї цей метод називають “оксамитуванням”. Поверхню яловичини потрібно посипати содою (1 чайна ложка на 500 г) і залишити на 10-30 хвилин. Продукт підвищує рівень pH. Білки не так міцно зв’язуються, що сильно розм’якшує м’ясо. Після маринування добре промийте й обсушіть стейки, щоб не було присмаку соди.

Потім можна приступати до готування. Знаючи, як розм’якшити м’ясо содою, ви зможете зробити чудові стейки як із дорогого ресторану. Смажте телятину 7-10 хвилин, або тушкуйте близько 40 хвилин. Вона набагато швидше стане м’якою.

Це не єдиний спосіб, чим розм’якшити м’ясо. Старий сирий продукт можна замочити на 2-4 години в газованій воді, вині або лимонному соку. Такі речовини пом’якшать волокна і зроблять продукт ніжним. Можна поєднувати два способи – замаринувати, а потім посипати содою.

Якщо страва вже готова, але залишилася жорсткою всередині, то можна доготувати на водяній бані або тушкувати у вершках. Важливо не спалити яловичину.

Інше в категорії

Завантажити більше Завантаження...Більше нема статей