Секрет пухких і м’яких оладок криється у тісті. Правильно підібрані інгредієнти та їх пропорції зроблять його легким, наче пух.
Рецептом ділиться Smachnenke.
Реклама
Вам знадобиться:
- кефір — 250 мл;
- вода — 40 мл;
- яйце — 1 шт.;
- борошно — 240 г;
- цукор — 3 ст.л.;
- сіль — 1/2 ч.л.;
- сода — 1/2 ч.л.
Спосіб приготування
У сотейнику змішати кефір та воду. Поставити на середній вогонь та підігріти приблизно до 40 градусів.
У мисці поєднати яйце, цукор та сіль, перемішати до однорідності. До яєць влити кефірну суміш та збити до пінної маси.
Приготування тіста. Фото: скриншот
Поступово просіяти порційно борошно та перемішати лопаткою до однорідності. Тісто має бути густим та дуже повільно стікати з ложки. Наприкінці додати соду та знову перемішати.
Готове тісто. Фото: скриншот
На пательні розігріти олію та за допомогою ложки викласти оладки. Ще один секрет — після приготування тісто більше не можна перемішувати у мисці, інакше оладки можуть “впасти”.
Оладки обсмажити на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки — приблизно по 2-3 хвилини. Подавати з улюбленим джемом, сметаною або іншими добавками.
Посмажені оладки. Фото: скриншот
Пропонуємо вам перевірені рецепти ніжної та ароматної випічки до чаю:
Дієтичний пиріг “Талія” — ідеальний смак без шкоди для фігури.
Торт “Дитяча мрія” без духовки — потрібного всього три інгредієнти.
Найпростіший рецепт вологого шоколадного торта — знадобиться кефір та какао.
Пиріг з полуницею “Незрівнянний” — готується за 5 хвилин.