Щоб зберігати петрушку й кріп у холодильнику свіжими, варто скористатися цікавим методом, яким вже активно користуються досвідчені домогосподині.
Навесні у нашому холодильнику з’являється багато ароматних трав – петрушка, кріп, базилік чи інша зелень, пише 24 Канал з посиланням на Express. Та навіть якщо їх загорнути в пакет, через деякий час вони починають в’янути. Британська експертка розповіла, що можна продовжити зелені життя на кілька місяців.
Читайте також Як позбутися дрібних мошок на кухні: це дуже просто й легко
Як зберігати кріп та петрушку в холодильнику
Дехто загортає трави у целофановий пакет, щоб вони швидко не в’янули. Хтось загортає їх у вологий рушник чи папір, інші ж ставлять зелень у воду й зберігають у холодильнику. Ці методи певний час працюють, але з часом зелень все одно починає в’янути.
До речі, знайти різноманітну зелень для посадки за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет. А з підпискою “Для своїх” доставка – безкоштовна.
Є лайфхак, який допоможе зберігатися зелені ще довше. Вам знадобиться лише лоток для кубиків льоду та рослинна олія. Подрібніть зелень (кріп, петрушку чи розмарин), далі розкладіть все в кожне відділення лотка для кубиків льоду, залийте олією й поставте у морозилку.
Зелень можна зберігати свіжою тривалий час / Фото Pexels
Завдяки заморожуванню у лотку, у вас є чудовий спосіб зберігати петрушку свіжою набагато довше. Коли захочете додати зелень у страву, то витягніть кубик й залишіть на певний час для розморожування або киньте одразу на гарячу сковорідку.
До слова! Для захисту часнику від хвороб у травні-червні застосовують певні обробки. Що саме застосовують для часнику – читайте в нашому матеріалі.
За бажанням, замість олії можна використати звичайну воду. Експерти кажуть, що олія чи вода мають повністю покривати кубик з травами, щоб надовше зберегти їх свіжими.
Цей дуже простий лайфхак допоможе травам зберегтися свіжими впродовж кількох місяців. Це ще й корисно робити в тому випадку, коли в холодильнику є багато свіжої зелені.