Дім

Чому рибу продають вакуумовану: пояснюємо простими словами

Вакуумна упаковка – один з найпоширеніших способів зберігання риби в супермаркетах. І це не маркетинговий хід, а справді ефективний метод подовжити свіжість продукту.

Чому рибу продають вакуумовану – розкаже 24 Канал.

Дивіться також Попри зниження цін на капусту її вартість втричі дорожча, ніж минулого року

Для чого вакуумують рибу

Головна причина вакуумування – збереження якості та безпеки риби. При відкачуванні повітря з пакування значно знижується вміст кисню, який необхідний для розмноження бактерій та процесів окиснення. Завдяки цьому гальмується псування, а смакові властивості залишаються на високому рівні довше.

Також вакуумна упаковка запобігає проникненню запахів та вологи, тому риба не вбирає сторонніх ароматів із холодильника і не передає власних. Це особливо актуально для копченої або маринованої риби. Крім того, такий спосіб фасування забезпечує гігієнічність і зручність транспортування.

Зверніть увагу! Важливо пам’ятати: навіть вакуумована риба має термін придатності. Якщо упаковка пошкоджена, здута або з’явився неприємний запах – від такої покупки краще відмовитися.

Чому рибу продають вакуумовану: пояснюємо простими словами

Сиру рибу бажано з’їсти якомога швидше або заморозити / Фото Unsplash

Щоб риба зберігалася в холодильнику довше, її необхідно належним чином підготувати — це допоможе зберегти свіжість на максимально можливий термін. Отже, вакуум – це не просто сучасна технологія, а реальний спосіб подовжити життя свіжій рибі без консервантів і хімії.

До речі, знайти рибу та морепродукти за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет. А з підпискою “Для своїх” доставка – безкоштовна.

Інше в категорії

1 з 214