Експерт не радить вживати на сніданок печиво, пластівці з цукром, йогурти та гранолу,
Сніданок є головним пріоритетом для довголіття і має вирішальне значення для довгого і здорового життя. Такої думки дотримується експерт із довголіття Ден Бюттнер, який вивчав раціон мешканців “блакитних зон”, спільнот, що відомі найвищою тривалістю життя у світі.
“У нас є приказка: “Снідай як король, обідай як принц і вечеряй як жебрак”, – сказав Бюттнер в інтерв’ю CNBC.
Він розповів, що в блакитних зонах люди їдять найбільшу порцію їжі за день на сніданок, а потім їдять менше протягом дня, часто вечеряючи доволі рано та обходячись без їжі до сніданку наступного дня. Однак сніданки, які їдять жителі блакитних зон, зовсім не схожі на те, що люди зазвичай їдять на початку дня.
Бюттнер не радить вживати на сніданок печиво, пластівці з цукром, йогурти та гранолу, натомість “слід узяти приклад із блакитних зон і з’їсти ситний, здоровий сніданок”.
До списку продуктів, які входять до раціону найдовгоживучіших людей у світі, за словами Бюттнера, входять:
- Бобові
- Овочі
- Рис
- Фрукти
- Місо
- Овес
Як приклад такого сніданку він називає рагу мінестроне або рис із квасолею.
Раніше доктор Ерік Вердін, який стверджує, що йому вдалося повернути назад свій біологічний вік приблизно на 15 років, назвав найкращий сніданок, який допомагає йому уникати стрибків цукру в крові.