Вони містять величезну кількість поживних речовин і вітамінів.
Як пише Health, ці продукти містять високоякісний білок, жирні кислоти омега-3, а також необхідні вітаміни та мінерали, які приносять користь здоров’ю.
Якими консервами з риби слід запастися?
1. Сардини
Велика кількість жирних кислот омега-3, які допомагають зменшити запалення і підтримують здоров’я серця та мозку. Багаті на кальцій, що сприяє зміцненню кісток, а також на вітамін D і B12.
22,6 грама (г) білка на банку вагою 100 г.
2. Оселедець
Містить корисні жири, які підтримують роботу мозку і здоров’я серця, водночас борючись із запаленням. Багатий на антиоксиданти, такі як селен, що бере участь у виробленні гормонів щитоподібної залози, синтезі ДНК і захисті від окисного ушкодження. Містить вітаміни D і B12. А ще консервований оселедець – це джерело білка.
3. Копчена риба
Кіппери, які являють собою копчений оселедець, мають таку ж користь для здоров’я, як і звичайний консервований оселедець. Він багатий на жирні кислоти омега-3. Це хороше джерело вітаміну D.
21 г білка на порцію в 85 г.
4. Лосось
19 г білка на банку 92 г. 13,8 мікрограмів (мкг) вітаміну D на порцію – майже 100% від добової норми. Відмінне джерело омега-3
5. Тріска
Пісний білок (9 г білка і 89 калорій на банку 85 г).
Може сприяти стійкій втраті ваги як частина дієти з високим вмістом білка.
6. Блакитний тунець
Дослідження показують, що блакитний тунець містить більше білка, ніж інші види. Містить фенілаланін і триптофан, амінокислоти з антидепресантними властивостями. Триптофан також необхідний для роботи мозку та здоров’я імунної системи.
7. Райдужна форель
17 г білка і 100 калорій на порцію в 85 г.
Володіє антиоксидантними, протираковими й антибактеріальними властивостями. Хороше джерело корисних жирів. Багата необхідними вітамінами й мінералами.
8. Скумбрія
Містить корисні для серця омега-3, вітамін D і вітамін B12. Може поліпшити артеріальний тиск, рівень тригліцеридів у сироватці (жири в крові) і рівень холестерину. Високоякісне джерело білка, а також багата на селен.
9. Анчоуси
Вони багаті на омега-3 і є хорошим джерелом кальцію. Містять 25% вашої добової потреби в залізі на банку на 57 г. Вживання консервованих анчоусів може допомогти людям із дефіцитом заліза.
10. Устриці
Хороше джерело омега-3. Багаті на залізо, селен і цинк. Підтримують імунну функцію, здоров’я серця і вироблення енергії.
11. Кальмар
13 г білка і 78 калорій на порцію в 85 г. Багатий натрієм, калієм, магнієм, фосфором і цинком і водночас має низький рівень жиру. Хороше джерело омега-3.
12. Мідії
Багаті на вітаміни групи B, які сприяють виробленню еритроцитів і підтримують здоровий обмін речовин. Хороше джерело білка й омега-3. Підтримують здоров’я серцево-судинної системи та покращують рівень енергії. Підвищують імунну функцію.
13. М’ясо краба
15 г білка і менше 1 г жиру на порцію в 85 г.
Консервоване м’ясо краба багате на вітаміни та мінерали. Понад 50% від рекомендованої добової норми селену на порцію.
Інші новини про користь риби
Раніше було названо 11 дивовижних переваг від вживання риби. Зокрема, риба багата на білок, вітаміни та мінерали, вона низькокалорійна і містить багато поліненасичених жирних кислот омега-3. Дослідженнями доведено, що споживання більшої кількості риби приносить багато користі для здоров’я.