Кардіолог зазначила, що користь цього фрукта для серця складно переоцінити.
Авокадо – найкращі фрукти для здоров’я серця, оскільки вони багаті корисними для серця жирами, клітковиною, вітамінами, мінералами та антиоксидантами.
Дослідження показали, що вони можуть допомогти знизити рівень холестерину та артеріальний тиск, пише Eeatingwell. За словами кардіолога Сари Александер, авокадо найкращий фрукт для здоров’я серця.
Авокадо містять вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які підтримують здоров’я серця. Одним із видатних, як зазначила Александер, є калій. “Калій допомагає знизити кров’яний тиск, зменшуючи вплив натрію”, – пояснила вона.
Авокадо також наповнені антиоксидантами, такими як каротиноїди та вітамін E, які допомагають захищати кровоносні судини, знижувати шкідливий холестерин і сприяти загальному здоров’ю судин.
Авокадо багаті корисними для серця поліненасиченими і мононенасиченими жирами. Дослідження показали, що ці жири можуть допомогти знизити рівень “поганого” холестерину.
Метааналіз семи досліджень показав, що у людей, які вживають авокадо, загальний рівень холестерину і “поганого” холестерину нижчий, ніж у тих, хто не вживає авокадо.
Додаткові дослідження пов’язують споживання авокадо з меншою кількістю захворювань серця загалом. Наприклад, одне дослідження показало, що люди, які з’їдали щонайменше дві порції авокадо на тиждень, на 16% рідше страждали на серцево-судинні захворювання і на 21% рідше страждали на ішемічну хворобу серця, ніж ті, хто не вживав авокадо. Дослідження також показало, що заміна всього лише половини порції масла або маргарину авокадо була пов’язана зі зменшенням ризику серцево-судинних захворювань на 16-22%.
Авокадо багаті на клітковину, поживну речовину, якої більшість із нас не споживає в достатній кількості. Фактично, половина авокадо містить майже 7 грамів клітковини. Це чверть від 28 грамів добової норми. Приблизно половина з них – це розчинна клітковина, що знижує рівень холестерину.
Також авокадо може похвалитися більшою кількістю рослинних стеринів, ніж більшість інших фруктів. “Рослинні стерини можуть знижувати рівень холестерину, запобігаючи його всмоктуванню холестерину, а зниження рівня холестерину може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань”, – розповіла Олександр.
Інші новини про користь фруктів
Нещодавно було названо фрукти та овочі, які лікують від хвороб. Дієтологи та нутриціологи порадили звертати увагу на колір овочів і фруктів. Це допоможе захистити організм від серйозних проблем.