Завдяки одному секрету гарнір вийде ароматним і ситним.
Уже в травні починається сезон молодої картоплі – її можна готувати по-різному, залежно від того, який хочеться отримати результат. Ми розповімо, як варити молоду картоплю, щоб вийде ароматний і смачний гарнір.
Як готувати молоду картоплю до варіння
Такий простий на перший погляд овоч потрібно вміти правильно варити – якщо припуститеся помилки, отримаєте водянистий коренеплід, що розвалюватиметься в руках. Причому, нічого спільного з апетитними шматочками картоплі він не матиме – на тарілці опиняться щільні скибочки вареного овоча, причому, “ніякі” на смак.
Головний секрет того, як приготувати молоду картоплю смачно, потрібно знати ще до включення плити. У той момент, коли ви вже почистите овочі та викладете їх у каструлю, залити коренеплоди потрібно буде гарячою кип’яченою водою. Саме цей лайфхак допоможе уникнути водянистої структури – рідина високої температури “тримає” текстуру картоплі та допомагає їй не розм’якнути під час варіння.
Наступний важливий лайфхак – додати 20-50 грамів вершкового масла, коли закипить вода. Це потрібно, щоб швидко підвищити температуру води та прискорити час варіння – картопля приготується за 15 хвилин.
Ось покрокова інструкція, як варити молоду картоплю:
- вибрати кілька однакових за розміром бульб;
- почистити їх, використовуючи рукавички, інакше забарвиться шкіра рук;
- промити під проточною водою;
- скласти в каструлю, залити гарячою кип’яченою водою на два пальці;
- поставити на плиту, увімкнути середній вогонь;
- коли вода закипить, додати олію, накрити каструлю кришкою, залишаючи зазор, і зменшити полум’я;
- варити картоплю до готовності 15 хвилин;
- перевірити стан гарніру зубочисткою, але не ножем, інакше бульби розваляться;
- відварену картоплю подавати до столу з вершковим маслом і подрібненим кропом.
Ви також можете готувати картоплю не цілком, а шматочками, тоді вам доведеться перед варінням розрізати кожну бульбу на 2-4 частини.
Корисна порада: момент, коли потрібно солити картоплю, залежить від того, яку страву ви хочете отримати в результаті. Якщо бажаєте зварити цілі та красиві бульби, то посоліть коренеплід на початку, але для розсипчастого гарніру шматочками бажано використовувати консервант наприкінці. Враховуйте, що на кожні півкілограма картоплі потрібна 1 чайна ложка солі.