Приготувати ніжну та соковиту курку часом буває досить складно, адже це м’ясо потребує особливого ставлення. Цей незвичний, але надзвичайно простий спосіб допоможе уникнути проблем і приємно здивує ваших гостей. А потребує він лише одного додаткового інгредієнта — солі.
Рецептом ділиться “1 хвилина”.
Реклама
Як приготувати соковиту курку на солі
Для приготування курки вагою 1,5 кг вам знадобиться 1 кг звичайної солі.
Для початку підготуйте курку — зв’яжіть ніжки, а на крила надягніть фольгові ковпачки, щоб не згоріли. У форму висипте сіль та розрівняйте її. Краще обрати меншу форму, щоб шар солі був товстішим. Викладіть курку спинкою вниз зверху на сіль.
Підготовка курки до запікання. Фото: odnaminyta.com
Запікайте у духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 60–90 хвилин. Готовність визначайте за шкіркою — вона має стати прозорою. Після приготування перекладіть курку на тарілку — шар солі під нею стане твердим, але до м’яса не прилипатиме.
За цим рецептом курка вийде ніжною, соковитою всередині, з тонкою хрумкою шкіркою. М’ясо легко відходитиме від кісток і матиме приємний, помірно солоний смак.
Курка, запечена на солі. Фото: odnaminyta.com
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний шашлик з будь-якого м’яса.
А також дізнайтеся секретний рецепт соковитих котлет, як у садочку.